Hallo, Ik ben Helen Schutten

Naaien is altijd een hobby van mij geweest. Ik herinner me, toen ik een jaar of zes was, dat ik een vilten eend maakte met mijn oma. Zij leerde mij met een simpele steek naaien en zei dat ik die zo klein mogelijk moest maken. Het was een uitdaging maar ik was heel trots op het resultaat.

Sindsdien, ben ik altijd bezig geweest met naald en draad. Ik heb vanalles gemaakt, van borduurwerken tot gordijnen tot mijn eigen trouwjurk. In 2007 kwam ik in aanraking met de quilt wereld en daar ligt nu mijn hart. Ik begon mijn quilt tops door te stikken met mijn naaimachine met verschillende resultaten, kleinere quilts gingen wel, maar ik had problemen met de grotere.

In 2013, heb ik een hele grote quilt gemaakt (Africa, 2,40m x 2,60m, zie hieronder) waarbij ik geen andere optie zag dan het te laten quilten. Gelukkig kon ik terecht bij Marjan van Atelier Quiltproof in Oosterhesselen. Hier heb ik drie dagen lang, met heel veel plezier, gebruik kunnen maken van haar longarm machine. Het resultaat was niet perfect, maar ik heb er zo van genoten.

Toen begon ik te denken zou ik dit zelf durven, mijn eigen machine en misschien uiteindelijk een longarm business? Jaren lang blijft het een droom totdat ik de vraag kreeg van Marlies Janssen van Quiltshop-online: “Heb jij interesse om te komen werken bij mij als longarm specialist?”. Ze hoefde mij dit niet twee keer hoeven vragen, die kans heb ik meteen gepakt. Daar en tijdens gespecialiseerde Gammill cursussen, heb ik alles geleerd en heb van meer dan 250 klanten quilts kunnen doorquilten.

Nu, met meer dan 4 jaar ervaring achter me heb ik thuis de voorkamer overgenomen, de Gammill machine geïnstalleerd met uitzicht over onze tuin en ga ik verder als De Quiltkamer. Bekijk hier wat ik voor u kan betekenen.